Terveysteknologian käytettävyyssuunnittelu kiertue päättyi Helsinkiin

Maanantai 4.9.2017 klo 12:19 - Terhi Holappa


20170609_124326.jpg

Viimeisen vuoden aikana USBIMED on käynyt kolmella eri paikkakunnalla ja ilmansuunnalla pohtimassa terveysteknologian käytettävyyssuunnittelun erityispiirteisiin ja viranomaisvaatimuksiin liittyviä tärkeitä ja ajankohtaisia kysymyksiä yhdessä toimialan asiantuntijoiden kanssa.

Tämä kiertue päättyi 31.8.2017 Helsinkiin, jossa iltapäivän tilaisuuteen oli saapunut hieno asiantuntijajoukko seitsemältä eri paikkakunnalta suomen eteläpuolelta. Entinen Marian sairaala ja nykyinen Maria01 yhteisö toimi historiaa huokuvana ja arvokkaana ympäristönä tilaisuudellemme "Terveysteknologian käytettävyyssuunnittelu - erityispiirteet ja viranomaisvaatimukset". Jälleen totesimme, että asiat on kyllä menneet eteenpäin ja käytettävyyden merkitys käyttöturvallisuuden varmistamisessa on yhä tunnustetumpi - mutta paljon on vielä tehtävää.

USBIMED on pyrkinyt tuomaan kortensa kekoon, järjestämällä yrityksille kohdennettujen sparrauksien lisäksi myös julkisia tilaisuuksia, joissa tämän asian edistämiseen vihkiytyneet tai asiasta kiinnostuneet ammattilaiset eri organisaatioista voivat kokoontua myös yhdessä pohtimaan teemaa.