Tie ketteräksi terveysteknologian ja digiterveyden pikku akatemiaksi

Torstai 9.5.2019 klo 9:39 - Terhi Holappa


Fotolia_162902018_XS.jpg

USBIMED syntyi vuonna 2011. Sen rakentajalla oli vahva perusta terveysteknologian ja digitaalisen terveyden alalla - vankalla kouluttajakokemuksella, muhkealla osaajaverkostolla ja regulaatio- ja käytettävyysosaamisella höystettynä. Nyt talo on kypsynyt yhden ihmisen ylläpitämäksi, mutta yhteistyötä muiden yritysten kanssa tekeväksi, pikku akatemiaksi, joka pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan kohtuuhintaisia koulutuksia hyvin ketterästi toimialan tarpeita tietäen, kunnioittaen ja kuullen.

KOHDENNETTUJA PAKETTEJA OMASSA ORGANISAATIOSSASI

Vuosien varrella yritys on kehittänyt tehokkaita omia koulutuspaketteja lääkinnällisiä laitteita koskettavaan regulaatioon (EU ja US FDA) ja regulaatiomausteiseen käytettävyyssuunnitteluun liittyen uusille toimijoille. Nämä yksityiset koulutuspaketit eivät ole sisäänheittotuotteita palveluihin, vaan käytännönläheisiä koulutuspäiviä, jotka eivät jätä kylmäksi. Valmennuksen jälkeen oivallat mitä viranomaisvaatimukset painottavat ja tunnistat toimialan vastuullisuuden. Osaat hyödyntää tietoa luotettavista lähteistä, arvioida mitä yrityksessä voidaan tehdä itse ja mihin mahdollisesti tarvitaan apuja. Lisäksi kykenet hahmottamaan millaisia resursseja (taloudellinen, ajallinen, osaaminen) markkinoille saattaminen edellyttää. Regulaatiopolun alkutaipaleelle on saatavissa myös ensiapua asiantuntijatyönä.

JULKISIA PAKETTEJA AJATUKSIA AVARTAMAAN

Terveysteknologian ja digitaalisen terveyden toimiala on haasteellinen ja vaatii kaikilta osapuolilta tiukkaa ongelmanratkaisukykyä. USBIMED tietää, että maailma on huippuosaamista täynnä ja toteuttaa näinollen myös tymäkkään asiantuntemukseen perustuvia julkisia koulutuspäiviä, rekrytoiden asiantuntemuksella kouluttajan, jonka tuntee hyvin ja jonka tietää tekevän kädet savessa käytännössä juuri teemaan liittyvää työtä - ja osaavan myös kouluttaa. Nämä päivät eivät ole seminaareja, vaan 1-2 kouluttajan vetämiä päiviä, joista varmasti jää reppuun kotiin vietävää. Kouluttajat tulevat yrityksistä ja pääsääntöisesti myös ulkomailta, sillä on hyvin tervettä saada uutta näkökulmaa tämän pienen toimialamme ajatuksia ravistelemaan.

KETTERYYTTÄ JA LAATUA

USBIMED asiakaskunta muodostuu terveysteknologian ja digiterveyden tuoteyrityksistä, toimitusketjun muista osapuolista, terveydenhuollon organisaatioista (valmistajan rooli) ja tutkimushankkeista.

Toiminnasta on karsittu kaikki ylimääräinen ja keskitytty olennaiseen, silti tinkimättä vaikkapa asianmukaisista koulutuspuitteista. Koulutuspäivistä ei laadita esimerkiksi prameita esitteitä mainostoimistoissa vaan sen sijasta aika käytetään osallistujiin tutustumiseen, kouluttajien huolelliseen valmistamiseen, sisältöjen suunnitteluun ja viimeistelyyn. Hinnoittelun tavoitteena on, että pienemmätkin toimijat pääsisivät mukaan tasavertaisesti isompien kanssa. Vuoropuhelu ja verkottuminen eri kokoisten toimijoiden kanssa on erittäin tärkeä asia, jota näin halutaan tukea. Laadun varmistamiseksi, koulutuspäivien osallistujamäärä on rajattu, jotta tilaisuuden työpajamaisuus säilyy. Haastavien asioiden äärellä istuttaessa on tärkeää, että paikalla olevat asiantuntijat jakavat kokemuksiaan rennon ilmapiirin vallitessa.

USBIMED kuuntelee herkällä korvalla tarpeita ja toiveita. Koulutuksiin osallistuneet tahot asiakaskunnassa ovat viimevuosina myös pirauttaneet allekirjoittaneelle ja esittäneet toiveitaan. Ketterällä toimijalla ei kauaa nokka tuhise kun toiveisiin ja tarpeisiin on jo vastattu !